BACK TO JOB SEARCH

Bid Manager

Sales Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten binnen de B2B sector. Denk hierbij aan groot zakelijk segment, midden en klein bedrijf, ziekenhuizen, overheidsinstellingen, horeca, leisure, etc. Vanuit ons ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid. In deze functie rapporteer je aan de Manager Tenderdesk.

De Tenderdesk van Jacobs Douwe Egberts (JDE) bestaat uit een hecht team. Samen hebben we veel kennis van producten, diensten, aanbestedingsmethodieken, offreren, pricing en regelgeving. Daarmee ondersteunen we onze salesorganisatie proactief en zo vroeg mogelijk in het tenderproces. We delen onze tenderspecifieke kennis ook graag met klanten en collega's, bijvoorbeeld tijdens marktconsultaties. Zo voegen we kennisintensieve waarde toe aan de commerciële processen. Ons teamdoel: offertes winnen met een zo hoog mogelijke score op kwaliteit. Oja, plezier hebben op de werkvloer. 

Wat ga je doen?

Als bid manager ben je verantwoordelijk voor zowel Europese aanbestedingen als onderhandse trajecten in de sectoren Grootzakelijk, Educatie, Zorg en Instellingen. Jij bent de eigenaar van het tender proces; je doet proces management, zit strategie en review meetings voor, verzamelt documenten en bewaakt de deadlines. 

Maar bovenal vertaal je de wens en opdracht van de klant naar concrete en aantrekkelijke oplossingen. Jij schrijft de aantrekkelijke tekst en werkt hiervoor samen met de accountmanager (voor de inhoud) en een financiële collega (voor de scherpste prijs). Als bid manager ben je verantwoordelijk voor het ophalen van de juiste informatie en gezamenlijk vorm je een team waarbij ieder vanuit zijn of haar eigen expertise een bijdrage levert.

Functie-eisen

 • Minstens 32 uur per week beschikbaar;
 • Een afgeronde hbo- of academische opleiding, bijvoorbeeld taalkundig, juridisch of bedrijfskundig van aard;
 • Een sterk ontwikkeld taalniveau in woord en geschrift;
 • Gevoel voor optimale lezerservaringen in vorm, toon en inhoud van offertes;
 • Minimaal een jaar ervaring met het schrijven van commerciële teksten, ervaring met aanbesteden en tenderen is een pré;
 • Een overtuigende, empathische en creatieve persoonlijkheid;
 • In staat om aan meerdere projecten met deadlines tegelijkertijd te werken;
 • Ondernemend van aard en een drive om te scoren.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • Een salaris van minimaal €4098 en maximaal €5464 bruto per maand obv een fulltime dienstverband en ervaring;
 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Enthousiast? Reageer nu!

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Anne Chardon, Segment Manager Business & Institutions, bereikbaar op 06 – 15 22 06 83. Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Anouk van der Schaar, Talent Acquisition Specialist. Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

Beschrijving van JACOBS DOUWE EGBERTS

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, SENSEO®, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!